vrijdag 14 januari 2011

Verse pasta met verse vega tomatensaus



Afgelopen donderdag had ik zin om uitgebreid te koken. Ik heb verse pasta gemaakt (tagliatelle) met verse vegetarische tomatensaus en als voorafje een portobello paddenstoel (een soort reuze champignon) gevuld met pesto, tomaat, basilicum en buffelmozarella! Het kost een beetje tijd maar dan eet je natuurlijk ook wel superlekker!

Wat heb je nodig: rijpe roma tomaten (ontveld en fijngemaakt), rode uit, rode peper, verse basilicumblaadjes, verse knoflook (dit is geen gewone knoflookbol maar heet echt verse knoflook, er zitten maar een paar teentjes in die bol), verse oregano (van een plantje), balsamicoazijn, peper en zout. Tijdens het opdienen nog een stuk Parmezaanse kaas geraspt om eroverheen te strooien. Voor de pasta heb je slechts bloem (typo ‘00’), eieren, olijfolie en melk (1el) nodig. Voor de gevulde portobello’s: portobello’s, (buffel)mozarella, tomaat in kleine blokjes gesneden zonder al te veel vocht, wat gescheurde basilicumblaadjes, goede pesto en wat peper en zout.
Kortom: probeer het een keertje want het is echt smullen! Let op: om zelf pasta te maken heb je wel een pastamachine nodig en een recept voor verse pasta.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten