dinsdag 11 januari 2011

Gevulde champignons

Deze gevulde champignons zijn uitermate geschikt als (tapas) hapje, als bijgerecht of voorgerecht. Het leuke is dat je met de vullingen alle kanten op kunt, dus je kunt al je creativiteit erop loslaten en ze vullen met ingredienten die jij lekker vindt!

Ik deed hetzelfde met de champignons uit dit recept, Ik vulde ze met spulletjes die we toevallig in huis hadden. Uiteindelijk heb ik twee varianten gemaakt. Een vegetarische variant: gevuld met fijngesneden basilicumblaadjes, verse mini blokjes tomaat (gesneden van de buitenkant en dus zonder de 'drap'), mozzarella, pijnboompitjes, knoflook en een beetje pesto.


De andere helft van de uitgeholde champignons kregen een vulling van boursin, fijngesneden bladpeterselie en prosciutto. Het was erg geslaagd, want we hebben ervan gesmuld! Dus mocht je van champignons houden, probeer het een keertje. Qua vulling zijn en talloze mogelijkheden en ze hoeven niet eens zo heel lang in de oven, gewoon totdat ze er goed uitzien. Tip: neem wel extra grote champignons. Je kunt trouwens ook portobello's gebruiken. Dan hoef je alles niet zo fijn te snijden en heb je er aan een per persoon genoeg. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten