zondag 9 januari 2011

Vispakketjes met bosui & citroen


Gisteren heb ik vispakketjes uit de oven gemaakt. Heerlijk! Het was de eerste keer, en dus even spannend of het zou lukken, maar we hebben echt gesmuld! Daarom hier wat foto's zodat je een beeld hebt van wat ik bedoel met een vispakketje. Trek gekregen? Hieronder vind je het recept.

Wat heb je nodig: visfilet (ik heb heilbot gebruikt, maar andere witvis is ook geschikt), een bos bosui, flink wat verse fijngesneden basilicum, een citroen in partjes, cherry tomaatjes, olijfolie, eventueel een beetje chili olie voor wat pit en zout & peper. Verder heb je een oven, aluminium folie en een bakplaat of ovenschaal nodig.

Bereiding: verwarm de oven voor op 190 graden en snijd de filet in stukjes (niet te klein). Neem per pakketje een stuk folie (beter te groot dan te klein) en leg hier de filet op (3 a 4 stukjes). Meng de bosuitjes (gesneden in stukjes van 3cm), de fijngesneden basilicum, de gehalveerde cherrytomaatjes en de partjes citroen in een kom. Pak er een handje uit en leg dit op de filet. Schenk er vervolgens een scheutje olijfolie over en strooi wat zout en peper over het geheel. Vervolgens vouw je de pakketjes goed dicht en leg je ze ongeveer 15 minuten (ik had iets langer gedaan voor de zekerheid) in de voorverwarmde oven. Et voila, je kunt genieten van een heerlijk gestoomd vispakketje! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten