zondag 6 maart 2011

Cheesecake met frambozen en bastogne bodem



Ik ben gek op cheesecake, en ik vind het dan ook erg leuk (en lekker) om er zo af en toe eentje zelf te maken. Een naturel cheesecake (om het zo maar even te noemen want door de cheese zit geen fruit of iets dergelijks) met een topping van frambozen is mijn favoriet. Hieronder vind je het recept van deze overheerlijke taart!

Wat heb je nodig: 6 pakjes Monchou (of andere roomkaas), 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren
1 bak Bastogne koek, 20 gram bloem, 170 gram suiker, 75 gram Blue Band margarine
250 gram (meer kan ook) frambozen (ingevroren frambozen werken prima en zijn een stuk goedkoper). Verder heb je een taartvorm nodig en een keukenmachine of mixer.

Bereiding: Vet de taartvorm in met een beetje boter. Verkruimel alle Bastogne koeken (dit gaat het handigst met een keukenmachine) en doe deze in een bak. Neem 75 gram Blue Band margarine en smelt deze in een bakje in de magnetron. Giet de gesmolten boter vervolgens door de kruimels heen en roer goed. Als je goed gemengd hebt, doe je de kruimels in de taartvorm en verdeel je ze goed over de bodem. Wel even goed aanduwen!

Verwarm de oven nu voor op 130 graden. Heb je een gewone mixer, neem dan een ruime bak om in te mixen. Heb je een keukenmachine met mixfunctie gebruik dan de bijbehorende bak.

Doe de pakjes Monchou samen met de vanillesuiker, bloem en gewone suiker in de kom en mix alles goed door elkaar heen terwijl je ook de 3 eieren toevoegt. Mix een paar minuten goed zodat er een gladde massa ontstaat. Giet dit mengsel vervolgens in de vorm (op de Bastogne bodem dus) en strijk glad met een spatel.

Dan kan de taart in de oven. 60 minuten op 130 graden. Kijk na 45 min wel even of alles goed gaat en je taart niet donkerbruin/zwart wordt, want sommige ovens worden net iets warmer.

Als je cheesecake klaar is kun je hem af laten koelen. Als ie genoeg is afgekoeld zet hem dan in de koelkast zodat ie lekker koud kan worden. Haal de frambozen uit de vriezer en verdeel deze over de cheesecake. Laat hem een uurtje op kamertemperatuur staan zodat de frambozen kunnen ontdooien. Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Yummie! Ik heb er laatst ook één gemaakt! Alleen dan met gewoon biscuitjes als bodem, maar ga dit zeker ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauww, superleuk! ziet er lekker uit!
    al deze recepten op je site zelf bedacht?!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er echt heel lekker uit :)
    Mooie blog!

    BeantwoordenVerwijderen