zondag 10 april 2011

Gevulde portobello met pit

Gisteren was een prachtige dag om buiten te lunchen. Ik besloot wat diverse hapjes te maken waaronder een gevulde portobello. Al eerder plaatste ik een recept voor zo'n gevulde reuze champignon, maar dit is dus weer een andere variant die ook erg lekker is! Leuk als voor- of bijgerecht!

Wat heb je nodig: Portobello's (een per persoon), bosui, rode peper, cherry tomaatjes, knoflook, basilicum, (buffel)mozzarella, peper uit de molen, olijfolie.



Bereiding: Hol de portobello's voorzichtig uit (je wilt geen gat waardoor de vulling eruit loopt) met een lepeltje en doe deze uitgeschepte inhoud in een bakje. Voeg aan deze stukjes portobello wat bosui in ringetjes, fijn gesneden rode peper en peper uit de molen toe. Pel een teen knoflook en verwarm wat olijfolie in een koekepan. Pers de knoflookteen uit boven de pan en fruit even aan. Voeg vervolgens het mengsel van paddestoel, bosui en peper toe, roer goed door en laat het geheel al roerende een klein beetje gaar worden. Doe dit niet te lang want het mengsel gaat ook nog in de oven. Vul de uitgeholde portobello's met het mengsel en snijd wat cherry tomaatjes in plakjes. Leg deze plakjes er bovenop en was wat basilicumblaadjes af. Dep droog met keukenpapier en verdeel deze ook over de paddestoelen (houd een paar blaadjes over voor de garnering).

Snijd vervolgens nog een bol mozzarella in plakjes en leg deze er als bovenste laag op. Strooi er vervolgens wat gemalen peper uit de molen overheen en smeer de bovenkant en de randen van de portobello in met een klein beetje olijfolie. Vet vervolgens een ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet deze schaal met de portobello's in de oven op 200 graden. Houd het geheel vervolgens in de gaten (het verschilt per oven hoe lang het duurt voordat ze klaar zijn). Als de mozzarella goed gesmolten is kun je even kijken of het geheel goed gaar en warm is. Zijn ze klaar om opgegeten te worden? Versier ze voor het opdienen met een of twee basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Oeh...dat ziet er lekker uit. Ik heb een keer portobello's gemaakt met gorgonzola en die waren ook erg lekker, maar deze ga ik ook onthouden.

    Xxx

    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen