zaterdag 26 februari 2011

Ciabatta met rivierkreeftjes



Natuurlijk moet je van rivierkreeftjes houden, maar als dat het geval is dan vind je dat zeker weten een goddelijk broodje! Ik eet ‘m wel eens in een lunchtentje, en omdat ie zo lekker is besloot ik om 'm thuis na te maken. Nou dat is gelukt (het is ook niet moeilijk hoor) en daarom deel ik ‘m graag met andere liefhebbers van lekkere broodjes! Hierbij dus het recept van mijn eigen versie.

Wat heb je nodig: een of meer vierkante ciabatta broodjes om af te bakken (die van supermarkt Deen zijn erg lekker!), rivierkreeftjes, tuinkers, een basilicumplant, mayonaise, mosterd, knoflook, zout, peper en een keukenmachine (voor de verse basilicummayonaise).


Bereiding: Verwarm de oven voor zoals beschreven staat op de verpakking van de ciabatta's en ga ondertussen aan de slag met de basilicummayonaise (deze kun je ook al van tevoren maken en in de koelkast zetten). Pluk de basilicumplant zo goed als kaal, was de basilicumblaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Haal de keukenmachine tevoorschijn en vul deze met wat mayonaise (voor twee broodjes heb je genoeg aan 2,5 eetlepel), een eetlepel mosterd, wat zout en peper, een fijn geperst teentje knoflook (mocht je echt niet van knoflook houden dan kun je dit weglaten) en de blaadjes basilicum. Zet de machine eventjes aan en je zult zien dat alles al heel snel een mooi mengsel wordt.


Doe nu de broodjes in de oven (op de verpakking staat hoeveel minuten, dit verschilt per merk) en haal de rivierkreeftjes en de tuinkers uit de koelkast. Was de tuinkers indien nodig en wacht tot de broodjes klaar zijn. Laat de broodjes vervolgens eerst even afkoelen zodat ze lauw of koud zijn (anders wordt het een kleffe boel) en snijd ze open. Smeer in met een laag van je verse basilicummayonaise en roer in een bakje de overige basilicummayonaise door de rivierkreeftjes heen. Beleg de broodjes met flink wat kreeftjes en doe er nog wat peper overheen. Knip er vervolgens flink wat tuinkers overheen, doe de broodjes dicht en smullen maar! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten