dinsdag 18 januari 2011

Pasta met zeevruchten



Gisteren heb ik prachtige vis gehaald: gamba's, grote vongoles en paarse octopus. Ik ging namelijk spaghetti met zeevruchten maken. Ik leerde dat garnalen grijs zijn en pas roze worden nadat ze gekookt of gebakken zijn, hetzelfde geldt voor kreeft (dat wist ik dus echt niet). Ik koos dus voor grijze gamba's omdat dit de meest verse zijn die je maar kunt krijgen. Verder heb ik spaghetti, rode pepers, bladpeterselie, witte wijn, uien, knoflook en olie gebruikt. Hij was iets pittiger uitgevallen dan gepland, maar lekker was ie wel! Hierbij meteen wat foto's (gemaakt met mijn gewone kleine camera, dus de kwaliteit is niet geweldig).


vrijdag 14 januari 2011

Verse pasta met verse vega tomatensaus



Afgelopen donderdag had ik zin om uitgebreid te koken. Ik heb verse pasta gemaakt (tagliatelle) met verse vegetarische tomatensaus en als voorafje een portobello paddenstoel (een soort reuze champignon) gevuld met pesto, tomaat, basilicum en buffelmozarella! Het kost een beetje tijd maar dan eet je natuurlijk ook wel superlekker!

Wat heb je nodig: rijpe roma tomaten (ontveld en fijngemaakt), rode uit, rode peper, verse basilicumblaadjes, verse knoflook (dit is geen gewone knoflookbol maar heet echt verse knoflook, er zitten maar een paar teentjes in die bol), verse oregano (van een plantje), balsamicoazijn, peper en zout. Tijdens het opdienen nog een stuk Parmezaanse kaas geraspt om eroverheen te strooien. Voor de pasta heb je slechts bloem (typo ‘00’), eieren, olijfolie en melk (1el) nodig. Voor de gevulde portobello’s: portobello’s, (buffel)mozarella, tomaat in kleine blokjes gesneden zonder al te veel vocht, wat gescheurde basilicumblaadjes, goede pesto en wat peper en zout.
Kortom: probeer het een keertje want het is echt smullen! Let op: om zelf pasta te maken heb je wel een pastamachine nodig en een recept voor verse pasta.



woensdag 12 januari 2011

Kikkererwtensalade met tomaat & koriander


Ik heb dit recept een paar keer gemaakt tijdens mijn verblijf in Spanje (ik heb vier maanden in Spanje gewoond vorig jaar) en vind het zelf erg lekker. Daarbij is het ook nog eens gezond, dus dat zijn twee vliegen in een klap!

Wat heb je nodig? Kikkererwten, linzen, cherry tomaten, koriander, olijfolie, chili olie (als je van pittig houdt), zout en peper. Koriander fijn snijden en cherry tomaatjes halveren. Nou ja, verder is het eigenlijk een kwestie van dit alles door elkaar gooien en even omscheppen. Eet smakelijk! PS. ik geef toe dat de kleur van linzen er niet heel smakelijk uitziet, maar geloof me, het is heerlijk!

dinsdag 11 januari 2011

Gevulde champignons

Deze gevulde champignons zijn uitermate geschikt als (tapas) hapje, als bijgerecht of voorgerecht. Het leuke is dat je met de vullingen alle kanten op kunt, dus je kunt al je creativiteit erop loslaten en ze vullen met ingredienten die jij lekker vindt!

Ik deed hetzelfde met de champignons uit dit recept, Ik vulde ze met spulletjes die we toevallig in huis hadden. Uiteindelijk heb ik twee varianten gemaakt. Een vegetarische variant: gevuld met fijngesneden basilicumblaadjes, verse mini blokjes tomaat (gesneden van de buitenkant en dus zonder de 'drap'), mozzarella, pijnboompitjes, knoflook en een beetje pesto.


De andere helft van de uitgeholde champignons kregen een vulling van boursin, fijngesneden bladpeterselie en prosciutto. Het was erg geslaagd, want we hebben ervan gesmuld! Dus mocht je van champignons houden, probeer het een keertje. Qua vulling zijn en talloze mogelijkheden en ze hoeven niet eens zo heel lang in de oven, gewoon totdat ze er goed uitzien. Tip: neem wel extra grote champignons. Je kunt trouwens ook portobello's gebruiken. Dan hoef je alles niet zo fijn te snijden en heb je er aan een per persoon genoeg. Eet smakelijk!

zondag 9 januari 2011

Vispakketjes met bosui & citroen


Gisteren heb ik vispakketjes uit de oven gemaakt. Heerlijk! Het was de eerste keer, en dus even spannend of het zou lukken, maar we hebben echt gesmuld! Daarom hier wat foto's zodat je een beeld hebt van wat ik bedoel met een vispakketje. Trek gekregen? Hieronder vind je het recept.

Wat heb je nodig: visfilet (ik heb heilbot gebruikt, maar andere witvis is ook geschikt), een bos bosui, flink wat verse fijngesneden basilicum, een citroen in partjes, cherry tomaatjes, olijfolie, eventueel een beetje chili olie voor wat pit en zout & peper. Verder heb je een oven, aluminium folie en een bakplaat of ovenschaal nodig.

Bereiding: verwarm de oven voor op 190 graden en snijd de filet in stukjes (niet te klein). Neem per pakketje een stuk folie (beter te groot dan te klein) en leg hier de filet op (3 a 4 stukjes). Meng de bosuitjes (gesneden in stukjes van 3cm), de fijngesneden basilicum, de gehalveerde cherrytomaatjes en de partjes citroen in een kom. Pak er een handje uit en leg dit op de filet. Schenk er vervolgens een scheutje olijfolie over en strooi wat zout en peper over het geheel. Vervolgens vouw je de pakketjes goed dicht en leg je ze ongeveer 15 minuten (ik had iets langer gedaan voor de zekerheid) in de voorverwarmde oven. Et voila, je kunt genieten van een heerlijk gestoomd vispakketje! Eet smakelijk!

zaterdag 8 januari 2011

Shoptip: Toet & Taart kalender

Dat ik al meer dan 50 kookboeken in mijn kast heb staan is voor mij de gewoonste zaak van de wereld. Helaas kan ik niet meer ieder boek dat ik tegenkom aanschaffen want mijn boekenkast raakt aardig vol (lees: er past eigenlijk niets meer bij). Toch maak ik maar al te graag een uitzondering voor boeken die te leuk zijn om te laten liggen. Bovendien is de titel die ik nu ga aanraden niet eens een boek maar een kalender ;) Ik heb het over de Toet & Taart kalender van Uitgeverij Snor! De naam zegt het al, in deze kalender vind je 365 verschillende toetjes en taarten, yummie! De Toet- en Taartkalender is trouwens de opvolger van de succesvolle Soepkalender. Net als deze variant met heerlijke soepen is ook deze kalender (zonder jaartal!) een bijzondere bundeling van foto’s, illustraties en heerlijke recepten. De kalender kost 16,95 en is onder andere hier te bestellen.

vrijdag 7 januari 2011

Welkom


Wat leuk dat je terecht bent gekomen op the Taste of Passion.! Mijn naam is Elle (of eigenlijk Danielle, maar Elle vind ik leuker klinken) en ik ben gek op eten en koken. Uren in de keuken staan is voor mij zeker geen straf en dit doe ik dan ook regelmatig. Ik kook vaak vegetarisch (ik ben geen vegetarier maar eet wel heel weinig vlees) en ben een echte visliefhebber. Ook taarten, cakes en koekjes vind ik om te smullen en dus erg leuk om te maken. Op deze blog post ik foto's van mijn 'homemade food', mijn allerlekkerste recepten en leuke tips op het gebied van food en koken. Enjoy! X Elle